úterý 28. dubna 2009

Velke finale

Tak je to tu. Posledni zavodni den je za nami.

Zacal trochu nejiste, kdyz Zlatak hodil flintu do zita a nesel ani na jeden ponor a Valous se chtel k nemu pridat. Nastesti Valousovi doslo, ze je to dobry zpusob, jak si potrenovat a tak nastoupil alespon k jednomu ponoru.

Dopoledne jsem zacal ja a konecne se me podarilo dat nahlasenych 61m na FIM. Mel jsem krasny pocit.

Pak Jana presvedcila, ze je pro ni 33m CNF brnkacka. Uplne na pohodu. Dopoledni cast koncil Jozka - nahlasenych 81m by byl krasny vykon. Ma na to, ale bohuzel utekl mouthfill a tak "jen" 75m. Nicmene neni to zadny srab (.... - zasveceni, obzvlaste Zlatak, vi, co patrilo sem na tech par tecek) a tak si odpoledni ponor zmenil (coz se dalo) z 45m FIN opet na 81m CWT.

Odpoledne jsem sel na UFC (plavky, noseclip). Na svoji obranu musim rici, ze byla studena voda (nekdo by mohl jedovate rici, ze byla stejne studena jako jindy) a foukal studeny vitr. No, rikat to nebudu, z neoprenu jsem se svlikl 6minut pred official top, takze jsem se 3 minuty pred startem klepal jako ratlik. No japak to asi dopadlo... dostal jsem zlataka (to je novy freediversky vyraz pro to, kdyz dostanete kontrakce ihned po zanoreni nebo dokonce jiz pri pakovani) a vysledkem toho bylo, ze jsem to ve 25m odpiskal (haha, nahlasil jsem si 42metru). No, nastesti pri tom o nic jineho nez nastydnuti neslo.

Pak Jozka po me (tedy asi tak 2 hodiny po tom, co sel prvni ponor do 75m) udelal dalsi pokus o 81m. Poprve, co je v Dahabu se kouslo ucho a tak se nepovedlo, bohuzel.

Valous si to vzal jako trenink pripravenosti safety diveru a relaxovane si dal 60m FIM v pomerne dlouhem case (nicmene neni tako dobry jako Ilka z Nemecka, ktera mela jedno 44m FIM v case 2:40).

A jako posledni Jana otocila 3metry pred platem na 38m ve FIM, protoze mela od rana plnou hlavu chlapu rymy.

Takze tak. Vysledky zavodu tedy jsou:
  • Jozka nejhlubsi muz BBH v CW, treti v celkovem poradi zavodu AIDA a UFC
  • Jana druha v celkovem poradi zavodu AIDA a UFC dle bodovani Nordic Deep
  • ja si udelal 2 osobacky
  • Valous hezky potreboval (lepeni neoprenu obzvlast)
  • Zlatak ... nemam odvahu to napsat, verim, ze do doplni nekdo nebo primo on v komentari
  • Matous fotil a dal si osobacek 40+
Pro dnesek za me dobry :)

8 komentářů:

  1. Tak tohle si komentar ani nezaslouzi! (snad jen-ano obcas pise i pravdu)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych jeste doplnil ze Roman dal 74M cw a Marek 61m CNF, velmi pekne vykony. Tyto zavody jen ukazaly, ze stara freediverska esa pomalu ztraci dech. Jak jinak si vysvetlit ze se stale casteji uchyluji k rozdavani rad, delaji si rozhodcovske zkousky, aby byli alespon nekde platni a predhaneji se v ruznych nesmyslnych rekordech (za pomoci hodne lidi a jedne automatiky). Ale presto tem nejmenovanym dekuji ze se s nami zucastnili a podporovali nas.

    OdpovědětVymazat
  3. Valousi??!! Tohle si prece nenechas libit!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych chtela jen dodat, ze oproti tomu minulemu CNF ponoru (snad nejlepsi ponor tady vubec!) sem si ten dnesni vubec neuzila, byla to jen drina a tekouci nervy, jestle ze sem si pak mohla dat to odpoledni pohodove FIM. K diskuzi o zpaprdovateni Zlataka se odmitam vyjadrit a jdu dopit tu flasku grappy.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    gratulace všem :) at už těm co mají místo na bedne nebo zůstanou jen rozhodčími.
    Už se koukejte vrátit, nebaví mě tu samotnou pracovat :( a na podolí je strašně prázdno .........
    Pavluša

    OdpovědětVymazat
  6. Zlataku, mnozne cislo pouzil Jozin pouze z milosrdenstvi, abys po precteni znovu nedostal kontrakce.
    Tyto zavody jen potvrdily, ze dalsi stara freediverska osobnost s tim hrocenim pres blackouty nemini prestat...
    V kazdem pripade tohle byl velmi prijemny a poucny vstup do sezony.

    OdpovědětVymazat
  7. No poucny urcite byl. Doufam ze se pouci i ostatni. Pres dnesni vicemne hodne zpackany zavodni den se navazet do nevaodiciho neni koser uplne koser. Navrhuji zamest pred vlastni ploutvi...

    OdpovědětVymazat
  8. Ja bych si vzala priklad z Jany a chopila bych se lahve neceho ostrejsiho :-) Kazdopadne gratulace vsem, diky za vycerpavajici info - no a nad historkama o lepeni neoprenu, nose clip only a navazujici diskusi jsem se hodne dobre bavila :-)

    OdpovědětVymazat