čtvrtek 23. dubna 2009

ctvrtek 23.4. Dalsi zavodni den

Dneska rano jsme si privstali a s Jozinem a Davidem vyrazili na ranni jogu o sedme s Hanli. Lekce byla sice pohodova, ale hodinka stravena na rozpalene strese Desert Divers nam dala docela zabrat. Ovsem more se uz od rana tvarilo velmi vlidne, hladina byla v 7 rano jako zrcadlo a objevily se i mracky, ktere prisly k duhu zejmena rudemu gentlemanovi Matousovi. Na BH jsme dorazili snad jako prvni a dokonce se nam podarilo i vazat prvni bojky. Bohuzel pres noc se otocil proud a tak jsme driftovali smerem k reefu. Ale i tak se podarilo spustit skoro cele 80m lano a Jozin pohodlne spadl pod plate v 77m. David si pak potom neodpustil taky osobak a doplaval do 58, aby si konecne poradne prohlidl Arch. Valous dnes opet nezklamal a uz na bojce se zacal svlekat z neoprenu...Divacky atraktivni, ale pro potapeni ne uplne komfortni...takze ho ceka dalsi dlouhy vecer straveny lepenim neopenu. I s odhalenym ramenem potapel do 60m. Na delsi bojce potapel jeste i Zlatak, ale ten se nechce priznak k zadnym vykonum a zarputile knoura, ze mel jit radeji snorchlovat na Bells. Mym partakem ne bojce byl hlavne Matous, ktery potapel na pohodu kolem 40. Me se povedlo dostat se na 45m az na druhy pokus jako obvykle, i tak je to zatim jeden z mych nejhlubsich ponoru a monika mi pomohla aspon zkratit cas. No ale na nejake dalsi pokusy nebyl cas, zacli jsme balit abychom se vcas dostali na obed a start dalsich dvou soutezi, ktere se konaly v Dahabu.
Prvni z nich byla Guess Your Depth, kde slo o to bez hloubkomeru odhadnout co nejpresneji 30m, ucastnili jsme se vsichni krome Valouse a Matouse, vysledek ja zatim bohuzel nejasny, rozhodci nam nerekli kam jsme doplavali. Ovsem hlavnim bodem dnesniho programu byla stafeta CNF, FIM a CWT -20, 30 a 40m na cas. Mohli jsme vybrat libovolne kombinace poradi disciplin. Protoze tu mame silne zastoupeni postavili jsme hned dva teamy: Team A ve slozeni: Jozin, David a Jana a druhy Team B: Valous, Zlatak a Roman (rozdeleni teamu na A a B je zcela nahodne, navic o nem bylo rozhodnuto na zaklade demokraticke diskuze teamu A). Nasim hlavnim cilem bylo prekonat cas lonskeho viteze - 2:30. Celkem jsme se utkali s tremi dalsimi teamy. Nas team zvolil strategicky nasledujici poradi: 30m FIM David 20m CNF Jana a 40m Jozin CWT, Team B nastoupil v poradi 20m CNF Zlatak, 30m FIM Roman a 40m CWT Valous. Team A startoval jako prvni proti smisenemu Teamu (Funny, Isabel, Daan) a s velkou prevahou zvitezil v case 2:20. Pak souperil nemecky team proti svedskemu, ktery nestrategicky zvolil plavani 40m CNF a prestoze se tohoto ukolu ujal Christian, vitezstvi patrilo Nemcum (2:50). V posledni rozplavbe se Team B utkal pouze se stopkami. Od prvni minuty bylo jasne, ze maji naslapnuto k postupu do finale s nejlepsim casem, ale Valousovi se nepodarilo vyrovnat (spechej pomalu!) a tak neprinesl tag, procez byl team B diskvalifikovan. Do finale tedy s nami postoupili Nemci. Zopakovali jsme stejny model a i kdyz prvni nemecky freediver evidentne predcasne ukoncil ponor, dotahli jsme nase ponory na cas 2:18 cimz jsme prekonali lonsky rekord o 12 vterin. Slava vitezum, cest porazenym!

2 komentáře:

  1. Nojo, smula se mi lepi na paty.Trojkovej neopren se potreti skubnul na oblecenem!!!tele, na temer stejnem miste - opet o kousicek vedle. Jasna chyba materialu. Ted uz je proste dead- jeste jej naposled slepim,uplne maximalne peclive! Nechce nekdo koupit suprovej neopren Oceaner 3mm?! tobraa senaa, bude slefaaa... Nastesti tady ma Zlatak navic petkovej vrsek, ktery mi pujcil. Za coz mu moc dekuju, jenze neni na me namerenej, tim padem s omezenym komfortem. (Nechci mluvit o tom, ze me skrti pres krk,hrudnik a hlavne v rozkroku...chran buh...totiz chran priroda...)ale nesedi mi diry na usiska v haubne... to je take ten duvod, proc se mi bloklo ucho pri sprintu do 40m (stalo se tak cca kolem 20m). Proste na mrtvici- jeli jsme suverene na vitezstvi a ja to takhle svymu teamu podelal. To me mrzi. Ale kdyz se tak nad tim zamyslim, tak za to vlastne muze pujceny neopren, a pri trose logickych spekulaci jeho majitel zeano... No jestli ja nemam smulu... Zlatak by mel priste brat s sebou lepsi vybavu!!!
    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  2. Po precteni Valousova komentare by mozna mohl nekdo nabyt mylnych dojmu a proto zde timto uvadim vse na pravou miru:
    1) Ano vzal jsem sebou krome veskery vybavy pro sebe a 70m lana i vybavu pro Valouse. (mam tu pro nej jeste nahradni trenky).
    2) Ano Valous si nekolikrat utrhl rukav na oblecenym neoprenu-zapomnel totiz ze karabina uvazku se necvaka pred uzel lana, a ze pokud to udelate zustane vam pri pokusu o zanoreni ruka (v lespim pripade neopren) na hladine.
    3) Ano muj neopren neni sity na jeho postavu-coz jsme poznali, kdyz vylezl z vody a z neopernu mu vyteklo nekolik litru vody, pricemz se mu napdane zmensila ramena a hrudnik.
    4) Ano za ztratu naseho jasneho vitezstvi muzu ja nebot jsem podcenil tymoveho ducha nekterych nasich clenu a nedostatecne jim vstipil ze kdyz jedu dolu tak bud prinesu tag nebo se nevracim. Nechapave vyrazy Svedu ve stylu "a tys to ucho pro tym neobetoval?" jsou dukazem ze oni jsou v tomto ohledu jiz o neco dal :)
    Petr Z.

    OdpovědětVymazat