neděle 25. dubna 2010

A nejen to!

Dneska sme sklidili hromadu bílých karet, ačkoliv pár žlutých se nám bohužel nevyhlo.
Celá série začala celkem povzbudivě, nejdřív jsem vytáhla z 35m tag bez pomoci nějakých těch plovacích zařízení a dokonce jsem to zvládla tak, že po mě ani Lotta s Lindou nechtěly tag. Tímto Honymu děkuji za svérázný koučing, možná Tě časem vyměním i za Zlaťáka. Pak se Janča proopičila až do 40 a zpět, ani se na to nemusela moc nadechovat. Pak už následovali moji svěřenci, kteří měli po včerejšku pod hrozbou strašlivého mučení zakázáno nosit jiné než bílé kartičky. Barča nezklamala a kousla se až na 50m CWT, a David přidal další osobák v podobě 56m CNF. Oba se sice vymlouvali na dutiny, ale zkrátka nemohli jinak. Nebýt drobných nedostatků pramenících zejména z nezkušenosti členů FEBu, mohlo to dnes dopadnout ještě lépe. Šmahy to dneska dotáh skoro do vysněné šedesátky a tak radostí skoro pozvracel svou oblíbenou slečnu sudí. Radek opět nezklamal a svou měsíční přípravu završil ponorem asi do 22m. Pak už následovali jen Marek, Jožin, Jarča a Miško. Markovi dnes ale zřejmě nepřáli hlavně rozhodčí. Z mě ne přesně známých důvodů dostal červenou načež ho sama Linda začala přesvědčovat ať podá protest. Jožin ztratil mountfílda a otočit kapánek dříve, takže si dá zase repete. Žlutá. Nakonec musela pověst českého freedivingu zachraňovat ženská. Nebude tajemstvím, že to byla Jarča. Zavlnila novou ploutví (už čekám na její sestřičku!) a bylo to. 83m CWT! Všichni na to hleděli jako na zjevení, Lindě vypadl šnorchl z huby, zase se koupala vlajka, kameramanům praskaly čočky...Zkrátka další národák a ten teď slavíme na LH, protože Laci Jarče objednal megadort a šampáňo. Nezapomenu ještě ale na Miška, natlačil tam slíbených 83m CWT, ale dostal žlutáka za grabbing. To je zatim vše, už musím jít, teplá mi pivo.

8 komentářů:

  1. jen bych poopravil ze jsem mountfilda neztratil, co jsem ztratil byl noseklip, kterej sem mel spatne nasazenej. Jinak vsem ostatnim gratuluju. Hlavne vsem osobakum

    OdpovědětVymazat
  2. No koukam ze Jarca je tam z vas nejvetsi chlap...;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Jozin by si za ty roky uz moh naucit nasazovat vystroj...;)

    OdpovědětVymazat
  4. špica, jani dik moc za super reporty!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. O slovo se hlásí Žabža :-) Dodám, že Jarču jsem viděla a moc se mi její výkon líbil, i vynoření :-)
    A dále upřesním, že Míšo Ríšo nic natlačovat nenatlačoval, prostě to dal a na bojku se nepřitáhl, ale vyskočil na ní :-D Takže sama Jarča - oslavenkyně na svém blogu vyjádřila sporný názor na žlutou kartu, kterou vyfasoval ;-) Jaký je názor vás ostatních, co jste u toho byli, ať nemluví pouhý obdvidovatel freedivingu?

    OdpovědětVymazat
  6. Žabžo, Miško možná na tu bojku vyskočil jako vorvaň, ale to ještě neznamená, že ji nemohl držet dřív než vynořil hlavu. V těhle případech je žlutá vždycky sporná, ale ty bys za nej orodovala i kdyby měl červenou a chtěla bys aby změnili pravidla. Ja sem u toho byl a muzu rict jen ze ruce sly z vody prvni, ale jestli chytl bojku driv nez vynoril hlavu to nevim, bylo to dost tesny. Kazdopadne to byl peknej ponor a je ty zluty skoda, ale on si to vynahradi. Jen ho zbytecne nestresuj.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja si myslim, ze nikdo nevidel nic. Kdyz se to vezme kolem a polem, vlastne si nejsem jisty, jestli jsem vubec videl Miska. Byl tam jen velky lachtan s ploutvi. Lachtani jak znamo, ruce nemaji. Skacou na bojky. A skrz obruce. Mrskaji ocasem a kaslou na prudice.
    David

    OdpovědětVymazat
  8. Zabza me nestresuje, je mi podporou, potapim jak ja lachtan chci :-)

    OdpovědětVymazat